Скільки коштуватиме електромобіль від Bentley

На тлі чуток про підготовку власного електромобіля Apple досить цікаво виглядають ініціативи провідних автовиробників. Якщо вірити джерелам всередині компанії, «iCar» вийде в кузові седан і буде ставитися до автомобілів класу преміум. Як стало відомо, виробник люксових автомобілів Bentley вирішив скласти конкуренцію гіпотетичній машині Apple, почавши роботу над власним варіантом електромобіля, пише euromobile-ukraine.com.ua.

«Ми в даний час знаходимося в стадії, коли оцінюються всі можливості, але є дуже багато питань з цього приводу», — заявив головний інженер Bentley Рольф Фреч. За його словами, компанії буде потрібно від півроку до року, щоб вибрати напрямок подальшого руху. Але вже зараз ясно, що створення електромобілів стане майбутнім стратегічним напрямком Bentley. Вартість електромобіля Bentley, за чутками, буде починатися з позначки 200 000 доларів.

Хоча основою для нового автомобіля стане та ж електрична платформа, як у Porsche Mission E, новинка буде мати власний зовнішній вигляд Bentley, інтер’єр та джентльменську поставку. В основу нового електромобіля ляже концепт спортивного купе EXP 10 Speed 6. Разом з тим, мініатюрні розміри EXP 10 Speed 6 можуть призвести до обмеження в дальності пересування без підзарядки.

З урахуванням схильності Bentley до великих габаритів, компанія може піти більш традиційним шляхом, обравши за основу щось на зразок масивного Mulsanne Speed, але з живленням від акумулятора.

Apple ще восени минулого року прийняла рішення активізувати розробку власного автомобіля на електричній тязі. Новинка, якій судилося опинитися в центрі уваги, з’явиться орієнтовно в 2019 році. За оцінками дослідників, середня вартість транспортного засобу Apple становитиме від 50 000 до 100 000 доларів.

Спостерігачі впевнені, що авто від Apple буде у багато разів популярнішим моделей Bentley, Porsche або Tesla, яка спеціалізується на виробництві електромобілів. Вони порахували, що через чотири роки, коли в салонах імовірно з’явиться Apple Car, вдасться продати близько 200 000 цих авто.


Не пропустіть