Skoda Superb і Octavia отримають бездротову зарядку смартфонів

Компанія Skoda представила нову систему бездротової зарядки для смартфонів під назвою Phonebox, пише autonews.com.ua.

Як повідомляє прес-служба чеського бренду, технології буде доступна на моделях Octavia і Superb з середини 2016. Вперше автомобілі, оснащені Phonebox, продемонструє на Женевському автосалоні в березні.

За допомогою пристрою можна заряджати смартфони, що підтримують технологію індукційної зарядки за стандартом Qi. Енергія проходить від передавальної котушки, розташованої в Phonebox, до приймаючої котушки в мобільному телефоні; також відбувається обмін даними між пристроями для забезпечення оптимального рівня передачі енергії. Під час зарядки телефон повністю готовий до використання.

Смартфони від Google, Blackberry, LG, Nokia, Microsoft, Samsung і Sony вже підтримують технологію бездротової зарядки Qi. Інші пристрої, наприклад, iPhone, можна зарядити без проводів, використовуючи спеціальні чохли.

Крім цього, Phonebox дозволяє підключити мобільний телефон до антени автомобіля і поліпшити рівень прийому сигналу мережі. В основі новинки лежать технології планарної антени: підключення до смартфону відбувається за допомогою індукційної зарядки, і сигнал передається на автомобільну антену.