VW готує достойного конкурента Toyota Prius (Фото)

Компанія Volkswagen веде розробку моделі, яка зможе скласти конкуренцію гібридному хетчбеку Toyota Prius. Новинка може отримати назву XL3 – по аналогії з футуристичним гібридом XL1, випущеним обмеженим тиражем. Про це повідомляє видання Auto Bild, ілюстратори якого також підготували ескізи майбутньої моделі.

Масовий варіант XL1 повинен отримати не такий радикальний дизайн. До складу силової установки увійде 1,4-літровий бензиновий двигун потужністю 140 кінських сил, 35-сильний електромотор і набір батарей, ємність яких буде значно менше, ніж у XL1. Ця модель може проїхати виключно на електротязі до 50 кілометрів. Загальний запас ходу складає 500 кілометрів.

Вартість Volkswagen XL3 складе від 30 тисяч євро. «Пріус» в Німеччині коштує від 28 тисяч 150 євро. Volkswagen XL1 дебютував в 2013 році. Німецька марка збиралася випустити машину тиражем всього 250 примірників. На момент початку продажів автомобіль коштував 111 тисяч євро.

До складу силової установки XL1 входить 0,8-літровий турбодизель потужністю 48 кінських сил, 27-сильний електродвигун і блок батарей ємністю 5,5 кіловат-години. Бак вміщує десять літрів палива. Заявлена витрата – 0,9 літра на сто кілометрів пробігу.

У 2014 році Volkswagen підготував концептуальну «спортивну» версію XL1 – XL Sport. Гібридна силова установка була замінена на 1,2-літровий мотоциклетний мотор V2 компанії Ducati, який видає 200 кінських сил.


Не пропустіть