Електрохетчбек Volkswagen ID.3 став доступнішим (Фото)

У Німеччині стартував продаж батарейного хетчбека Volswagen ID.3 в базовому виконанні Pure, який укомплектований одномоторною силовою установкою і тяговим акумулятором номінальної ємності 45 кВт∙год. Віддача тут 150 к.с. і 310 Н·м, з місця до 100 км/год батарейна «трійка» може розганятися за 8,9 с і проїжджати на одній зарядці до 351 км (WLTP).

На даний момент – це найдоступніша модифікація в гамі, її цінник стартують з позначки 31 495 євро, що на 3,5 тисячі дешевше попередньої модифікації Pro (145 к.с.) c батарейкою 58 кВт∙год, яка дає запас електротяги на 426 км, і на 8,4 тисячі євро дешевше Tesla Model 3 з акумулятором Standart Range із запасом 448 км.

У стандартному оснащенні Volswagen ID.3 Pure буде медіа-система з CarPlay, Android Auto, світлодіодні фари з автоматичним дальнім світлом, адаптивний круїз-контроль, моніторинг дорожньої розмітки та знаків, система екстреного гальмування перед пішоходами і велосипедистами, датчики паркування по колу і камера заднього виду. Менш ємнісному акумулятору тут дають зарядник простіше – 7,2 кВт, замість 11 йдуть з батарейкою на 58 кВт∙год.

Але на цьому Volkswagen зупинятися не планує, влітку у ID.3 вийде ще більш доступний варіант з 110-сильною силовою установкою і цінником близько 27 тисяч євро. У Тесли теж з’явиться доступний хетч, який буде розроблений в китайському інжиніринговому бюро, йому пророкують стартовий цінник близько 25 тисяч доларів, але поки це все на словах, в найближчі пару-трійку років він на ринку навряд чи з’явиться.


Не пропустіть