Daimler представив електричний позашляховик Mercedes-Maybach EQS (Фото)

Mercedes-Benz на виставці IAA Mobility в Німеччині показав, якою буде перша електрична модель під брендом Maybach – це повнорозмірний кросовер на базі вже серійного електромобіля EQS (V297). Машина під назвою Mercedes-Maybach EQS SUV поки носить статус концепт-кара.

У EQS SUV повністю оригінальний кузов, який не має нічого спільного з вихідним седаном, кросовер значно вище. За стилістикою екстер’єр перегукується з «донором» – тут відносно короткий ніс, максимально аеродинамічні форми і звужена світлотехніка на LED-елементах. В екстер’єрі щедро застосований хром – дзеркальний блиск мають рамки вікон, колісні диски, підніжки, декоративні елементи в бамперах та інше. Кузов пофарбований двома відтінками схемою – розділення двох кольорів проходить по підвіконної лінії.

У салоні в задній частині встановлено два індивідуальних крісла підвищеної комфортності. У передній – застосований той же багатофункціональний дисплей шириною 1,41 м, який встановлюється на серійний EQS. Для відчуття максимальної розкоші і затишку ззаду на консолі між сидіннями передбачено місце для фірмової вази з живими квітами.

Габарити автомобіля не розкриваються, але довжина повинна бути більше 5,2 м. Maybach EQS SUV створений спеціально для таких ринків, як Китай, США і Близький Схід – в цих регіонах продається особливо багато наддорогих представницьких кросоверів.

У виробництво машина надійде в 2022 році. Технічні характеристики поки не називаються, але очікується, що серійний варіант кросовера буде проїжджати на одному заряді батареї близько 600 км.


Не пропустіть