Kia готує семимісний кросовер на базі моделі Seltos

У кросовера Hyundai Creta вже є подовжена версія з трьома рядами сидінь: вона дебютувала минулої весни в Індії та називається Hyundai Alcazar. А скоро подібний різновид з’явиться й у спорідненого паркетника Kia Seltos, причому теж в Індії. Дебют семимісного автомобіля під кодом Kia KY відбудеться 16 грудня.

У Seltos новий трирядний паркетник успадкує шасі, силові агрегати, передню частину кузова та загальну дизайнерську концепцію. Судячи зі шпигунських фотографій прототипів на дорогах, модель KY відрізнятиметься від основної моделі не лише розтягнутою колісною базою та збільшеним заднім звисом, але й вищим дахом. Під капотом очікуються ті ж двигуни, що й в індійського Seltos: бензиновий атмосферник 1.5 (115 к.с.) і турбодизель 1.5 тієї ж потужності.

Випускати семимісні паркетники стануть в Індії на одному конвеєрі зі Seltos. Старт продажів очікується в першому кварталі 2022 року. До речі, швидше за все, нова модель називатиметься Kia Carens. Раніше це ім’я належало компактвенам, які продавали в Європі, Азії та інших регіонах світу, але з 2018 року воно не використовується. Зате нещодавно назва Carens зареєстрована в Індії, проте інших відповідних для неї моделей на горизонті поки що немає.

Джерело Авторевю

Не пропустіть