BMW представила універсал M3 (Фото)

Компанія BMW розсекретила перший серійний універсал M3. Публічний дебют авто відбудеться на фестивалі у Гудвуді, який відкриється 23 червня. Продажі новинки стартують наприкінці поточного року.

Дизайн спортивного універсала повторює класичний M3. Автомобіль обладнали аеродинамічним обважуванням, агресивними бамперами, вихлопною системою з чотирма патрубками та колісними дисками особливого дизайну (діаметром до 20-дюймів). Також новинка отримала спойлер і радіаторні ґрати з характерними великими «ніздрями», які вперше дебютували на звичайній 4-Series.

Всередині авто є цифрова приладова панель, об’єднана з великим екраном мультимедійної системи, спортивні сидіння, традиційний важіль перемикання передач і «шайбу», що обертається, яка відповідає за перемикання режимів їзди.

Рушійною силою новинки є 3,0-літровий бензиновий бітурбомотор потужністю 510 кінських сил. Двигун поєднується з восьмиступінчастою АКПП та системою повного приводу M xDrive.

До першої «сотні» автомобіль розганяється за 3,6 секунди. Максимальна швидкість – 250 км/год (за допомогою опціонального пакету M Driver цей обмежувач можна зрушити на 280 км/год).