BMW представила універсал M3 (Фото)

Спортивний універсал BMW M3 Touring отримав 510-сильний мотор та особливий дрифт-режим

Компанія BMW розсекретила перший серійний універсал M3. Публічний дебют моделі відбудеться на автофестивалі у Гудвуді, який відкриється 23 червня. Виробництво автомобіля розпочнеться у листопаді цього року на заводі компанії у Мюнхені. Тоді ж стартують і глобальні продажі новинки. Ціни на машину будуть названі пізніше. Одним із головних конкурентів новинки називається Audi RS 4 Avant.

Дизайн спортивного універсала повторює седан M3. Автомобіль обладнали аеродинамічним обважуванням, агресивними бамперами, вихлопною системою з чотирма патрубками та колісними дисками особливого дизайну (діаметром до 20 дюймів). Також новинка отримала спойлер і радіаторну решітку з характерними великими «ніздрями», які вперше дебютували на звичайній 4-Series. Коефіцієнт аеродинамічного опору дорівнює 0,36.

У салоні M3 Touring встановили цифрову панель приладів, об’єднану з великим екраном мультимедійної системи, спортивні сидіння, традиційний важіль перемикання передач і обертову «шайбу», яка служить для перемикання режимів їзди. Також новинка отримала електропривід передніх крісел та тризонний клімат-контроль. Об’єм багажного відділення машини становить від 500 до 1510 літрів.

Спортивний універсал обладнали безальтернативним трилітровим бензиновим бітурбомотором потужністю 510 кінських сил. Агрегат працює спільно з восьмиступінчастим автоматом та системою повного приводу M xDrive. За бажання водій може активувати дрифт-режим, відключивши тягу на передню вісь і водночас систему стабілізації. Дорожній просвіт універсала – 122 мм.

До сотні автомобіль розганяється за 3,6 секунди. Максимальна швидкість – 250 км/год (за допомогою опціонального пакету M Driver цей обмежувач можна зрушити до 280 км/год).


Не пропустіть