Китайці показали бюджетний електричний хетчбек Chery Wujie Pro (Фото)

Електричний мікрокар Chery QQ вийшов на ринок рік тому, але ажіотажу, на який розраховували розробники, не викликав. Щомісяця в Китаї продається по 9-10 тисяч таких машин ціною 5500-8000 доларів, тоді як головний конкурент Wuling Mini EV знаходить по 30-50 тисяч покупців на місяць. Це змусило компанію переглянути маркетингові плани: позначення QQ не буде використано для нових електричних моделей, якими найближчим часом розширять гаму. Перший прецедент вже є: хетчбек, спочатку анонсований за назвою Chery QQ Unbounded Pro, виходить на ринок під іншою назвою. Тепер це Chery Wujie Pro.

Ця тридверка помітно більша за QQ: довжина зросла майже на півметра (до 3402 мм), ширина стала більшою на 184 мм (1680 мм), але висота скоротилася на 87 мм (до 1550 мм). Колісна база – 2160 мм, а замість мініатюрних 12-дюймових коліс встановлені дорослі 16-дюймові. Уся світлотехніка діодна.

Чотиримісний салон у моделі Wujie Pro теж просторіший і солідніший. Тут повноцінні задні сидіння із підголовниками, а за ними вистачило місця для невеликого багажника. Для крісла переднього пасажира за доплату запропоновано електропривід складання, хоча сидіння водія такої опції позбавлене (тільки ручне складання).

На відміну від QQ, яка задовольняється одним дисплеєм для приладів та аудіосистеми, Chery Wujie Pro має два екрани. Діагональ центрального мультимедійного тачскріна — 10,25 або 12,9 дюйма залежно від комплектації, передбачені широкі можливості онлайн і камери кругового огляду.

Моделі QQ та Wujie Pro побудовані на уніфікованій платформі із заднім приводом: для спрощення конструкції ззаду встановлено нерозрізний міст із пружинною підвіскою. На вибір запропоновано дві версії із різною електротехнікою. Базовий Chery Wujie Pro оснащений електромотором з віддачею 75 к.с. та 120 Нм, а також тяговою батареєю ємністю 30,6 кВт∙год. Другий варіант має двигун на 95 к.с і 150 Нм, а ємність акумулятора – 40,3 кВт∙год.

Паспортна дальність ходу однією зарядці — 301 і 408 км відповідно. А для старшої версії опубліковано динамічні характеристики: розгін до 50 км/год займає 4,8 секунди, максимальна швидкість — 125 км/год. Виробництво електрохетчбеків Chery Wujie Pro почалося, у китайських дилерів товарні машини з’являться до кінця жовтня. Ціни – від 11 до 14 тисяч доларів.


Не пропустіть