Показали безпілотний електричний болід (відео)

Вже цієї осені боліди Roborace візьмуть участь в новоствореній гоночній серії, яка буде випереджати етапи чемпіонату Formula E, пише auto.mail.ru.

Автомобіль розробив дизайнер Даніель Саймон, який свого часу створив футуристичні транспортні засоби для фільмів «Трон: Спадщина» і «Облівіон». Також Саймон був автором «лівреї» боліда Формули-1 іспанської команди HRT зразка 2011 року. На жаль, будь-які технічні дані електроболіда поки невідомі.

За словами Саймона, головним його завданням було зробити гоночний автомобіль з ідеально «чистою» аеродинамікою і при можливості піти від використання звичних антикрил, спліттерів і спойлерів. При цьому автомобіль повинен був зберегти притаманну гоночним болідам притискну силу і здатність витримувати значні перевантаження.

Всього буде виготовлено двадцять болідів Roborace, які розподілять по десяти командам. Всі двадцять електроболідів будуть технічно ідентичні один одному, а ось програмне забезпечення кожна з команд може встановлювати самостійно. Найцікавіший момент – після старту боліди поїдуть без будь-якого втручання інженерів, тобто не будуть радіокерованими, а будуть суворо дотримуватися «прописаного» маршруту. При цьому боліди однієї команди можуть обмінюватися між собою інформацією, а щоб не виникали аварійні ситуації, всі машини оснащені системами запобігання зіткнень.

У компанії Roborace сподіваються, що багато їхніх розробок вже в найближчий час будуть затребувані і на звичайних «цивільних» автомобілях, хоча також впевнені, що змагання болідів-безпілотників викличуть непідробний інтерес у любителів автоспорту.


Не пропустіть