KIA показала новий флагманський кросовер KIA EV9 (Фото)

У мережі з’явилися зображення серійного флагманського кросовера KIA EV9. Наразі це найбільша модель на електричній модульній платформі E-GMP концерну Hyundai Motor.

Точні розміри ще не оприлюднені, але приблизні параметри наступні: довжина — п’ять метрів, ширина — понад два метри, а колісна база — близько 3,1 м.

KIA EV9 має три ряди сидінь, а електромобільна платформа з батареєю під днищем дозволила зробити підлогу в салоні рівною та відкрити нові можливості трансформації. У шестимісної версії роздільні крісла другого ряду можна розгорнути проти ходу, як у повноцінних мінівенів чи мікроавтобусів.

Семимісна версія має тримісний диван середнього ряду. У будь-якому випадку сидіння першого і другого рядів мають відкидні спинки, а в складеному вигляді спинки другого і третього рядів утворюють рівну підлогу. По всьому салону розкидані підсклянники та роз’єми USB.

На передній панелі – єдина панель-безкозирка з двома екранами (12,3 дюйми кожен). Для керування клімат-контролем залишено кілька аналогових кнопок, але «гарячі» клавіші медіасистеми зроблені сенсорними. Цікаво, що пульт керування підігрівом та вентиляцією сидінь (а також підігрівом керма) розташований на дверях. Селектор трансмісії встановлений на рульовій колонці, але не замість правого важеля підрульового, як у багатьох сучасних моделей, а під ним.

Технічні параметри кросовера ще не оприлюднені. Повноцінний дебют KIA EV9 відбудеться наприкінці березня.


Не пропустіть