Ford випустить конкурента Toyota Prius

Компанія Ford розробить нову еко-модель, яка зможе поборотися за покупців з Toyota Prius і Hyundai Ioniq. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє видання GreenCarReports .

За попередніми даними, новинка з’явиться в 2019 році і отримає назву Model E. Вона буде побудована на базі моделі Focus наступного покоління, однак обзаведеться зовсім іншим кузовом.

Ford Model E отримає модифікацію з повністю електричною силовою установкою, гібридну версію, а також бензин-електричний варіант з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі.

Виробництво «зеленої» моделі налагодять на абсолютно новому підприємстві в мексиканському штаті Сан-Луїс-Потосі, в будівництво якого американці вкладуть 1,6 мільярда доларів. Щорічно з конвеєра заводу буде сходити близько 50 тисяч примірників Model E. Очікується також, що на це ж підприємство перенесуть виробництво наступного «Фокуса». На даний момент модель поточного покоління для північноамериканського ринку збирають в штаті Мічиган.

Раніше повідомлялося, що до 2020 року Ford витратить на розробку «зелених» автомобілів 4,5 мільярда доларів. Через п’ять років лінійка компанії включить 13 моделей, в яких будуть використовуватися електричні агрегати.


Не пропустіть