Toyota представила новий позашляховик Land Cruiser Prado (Фото)

Японська компанія Toyota офіційно представила у США позашляховик Land Cruiser нового покоління. У Північній Америці відтепер ця модель продаватиметься як Land Cruiser, а в тих країнах, де продається позашляховик Land Cruiser 300, новинка отримає приставку Prado до назви.

Оновлений автомобіль явно націлений на нішу не так люксових, як агресивних позашляховиків. Кутастими формами кузова він швидше нагадує нові Ford Bronco і Land Rover Defender, ніж свого попередника.

Машина пропонуватиметься у трьох версіях: базовій з назвою «1958», «середній» та топовій First Edition. Перша та остання отримали круглі фари, «середня» — прямокутні.

На старті продажів покупцям запропонують єдиний варіант силової установки на основі 2,4-літрового рядного чотирициліндрового турбомотора, спареного з 48-сильним електродвигуном. Разом вони генеруватимуть 330 «коней», які через класичний восьмиступінчасту АКПП надходитимуть у роздавальну коробку. Привід повний, постійний, є понижувальна передача.

Рамна конструкція шасі збереглася, але ззаду замість жорсткого моста тепер встановлено багатоважільну конструкцію, а передня підвіска отримала опційну систему відключення стабілізатора.

Раніше передбачалося, що для ринків інших країн Land Cruiser збереже базові чотирициліндрові двигуни: 2,8-літровий «дизель» та 2,7-літровий бензиновий атмосферний мотор. А ось варіантів із агрегатом V6 не очікується.

Продажі оновленого позашляховика в США стартують навесні 2024 року.

Як повідомлялось, Toyota випустила рекордну кількість авто за першу половину 2023 року.


Не пропустіть