Renault представила новий семимісний компактвен Grand Kangoo (Фото)

У рамках автосалону, що відкривається, в Мюнхені відбулася офіційна прем’єра пасажирського універсала Renault Grand Kangoo.

Найкомерційніший автомобіль французької марки відрізняється від простого «Кангоо» збільшеною колісною базою, сімома сидіннями в салоні, а також наявністю відтепер у нього повністю електричної модифікації.

Зовні автомобіль повторює вантажну модифікацію, але має сім посадкових місць, які можна висувати, складати або прибирати в залежності від необхідності. Машині дістався багажник об’ємом 500 літрів, який можна збільшити до 3750 літрів шляхом трансформації двох рядів сидінь.

Як двигун машині дістанеться бензиновий 130-сильний турбомотор, що працює у зв’язці з 6-швидкісною МКПП або 7-діапазонним «роботом», а також 95-сильний «дизель», агрегатований 6-ступінчастою «механікою».

Альтернативний варіант – повністю електричний Grand Kangoo із силовою установкою потужністю 90 кВт та літій-іонною батареєю ємністю 45 кВт/год, що забезпечує дальність ходу на одному заряді до 265 кілометрів. Завдяки підтримці зарядки потужністю 80 кВт поповнити запас акумулятора з 10 до 80 відсотків можна буде всього за 27 хвилин.

Випуском машини займеться завод Renault у Французькому Мобєжі. Прийом замовлень на такі універсали стартують наприкінці року, а постачання розпочнеться у першому кварталі 2024-го.


Не пропустіть