Renault представила третє покоління кросовера Duster (Фото)

Французька компанія Renault офіційно представила кросовер Duster третього покоління. Модель повторює румунський Dacia Duster, який змінив покоління наприкінці листопада 2023 року.

У дизайні вагомих відмінностей між авто немає – всю візуальну різницю «зробили» фірмові логотипи. Між головною оптикою у Renault Duster красується великий напис RENAULT, а на дверцятах багажника – емблема у формі ромба.

Крім того, новий Renault Duster отримав такі ж, як у Dacia, Y-подібні задні ліхтарі, виштампування на багажних дверцятах, чорні декоративні накладки за передніми арками, винесені на стійки ручки задніх дверей і вузьку решітку радіатора, в які органічно «вписані» Y-подібні фари.

На передній панелі перед пасажиром розміщено напис з назвою моделі, а ліворуч – екран мультимедійного комплексу діагоналлю 10,1 дюйма та 7-дюймова цифрова панель приладів.

Випускати оновлений Дастер будуть у Туреччині, тому й характеристики поки що оголошені лише для тамтешнього ринку. Там кросовер запропонують у трьох версіях, базовою з яких стане варіант із 1,0-літровим трициліндовим турбомотором потужністю 100 «коней». Проміжним варіантом буде 1,2-літрова «турботрійка» віддачею 130 к.с, яка на відміну від «базової» працюватиме виключно на бензині та поєднуватиметься із 48-вольтовим стартер-генератором. Топова версія отримає гібридну силову установку на 140 сил і поєднуватиметься із АКПП.

Нагадаємо, у січні 2024 року, як і торік, кросовер  Renault Duster став лідером на українському ринку нових легкових авто. Минулого місяця цю модель купили 479 разів.


Не пропустіть