Kia представила оновлений седан K5 із новим двигуном (Фото)

На автосалоні Чикаго корейська компанія Kia представила седан K5 2025 модельного року в американській специфікації. Автомобіль отримав дещо перероблені передню та задню частини, більше функцій та новий двигун.

Як і корейська версія, американський K5 має нові фари та задні ліхтарі для рестайлінгової передньої та задньої частини. Оновлена передня частина включає нові денні ходові вогні бурштинового кольору, вирізані на передній частині K5 зигзагоподібним візерунком. Задні ліхтарі більше ніж раніше, і врізаються в бампер.

Базова комплектація LXS оснащена набором 16-дюймових коліс, а EX та GT-Line отримали комплект 18-дюймових коліс. На вершині модельного ряду GT отримує 19-дюймові колеса, взуті у гуму Pirelli P-Zero 245/40R-19. GT також отримує стандартний набір яскраво-зелених гальмівних супортів, що відповідають рядку сидіння.

У салоні – новий 12,0-дюймовий блок цифрових приладів і новий стандартний 12,3-дюймовий центральний сенсорний екран розміщені під загальним склом. Також з’явилися бездротові версії Apple CarPlay і Android Auto як стандартні функції всієї лінійки K5.

Седан позбувся 1,6-літрового турбодвигуна. Замість нього встановлено новий для K5 атмосферний 2,5-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 191 к.с.. Агрегат пропонуватиметься для всіх комплектацій крім GT. Новий двигун, як і раніше, працює в парі з восьмиступінчастою АКПП. Передній привід входить до стандартної комплектації, а повний привід доступний лише у GT-Line.

Версія GT отримала 2,5-літровий мотор із турбонаддуванням потужністю 290 «коней». Двигун поєднується із восьмиступінчастою автоматичною трансмісією з подвійним зчепленням, яку він розділяє з Hyundai Sonata N Line.

Продажі седана у США стартують навесні поточного року.

Раніше стало відомо, що Kia привезе в Україну доступний електромобіль із запасом ходу понад 400 км.


Не пропустіть