BMW офіційно презентувала універсал BMW 5 Touring (Фото)

Майже рік з моменту прем’єри седана BMW 5 серії в кузові G60 баварці офіційно представили універсал. Зовні він виглядає так само, як і седан, з поправкою на задню частину, що змінилася.

У плані габаритів нова модель помітно додала – одразу 97 мм довжини. Але колісна база збільшилася далеко не так значно – плюс 20 мм. Також модель нового покоління ширша за попередницю на 32 мм і вища на 17 мм.

Салон суттєво модернізовано: з’явилася нова цифрова панель приладів з екраном діагоналлю 12,3 дюйма та медіасистема з екраном діагоналлю 14,9 дюйма. Операційна система – найновіша BMW OS 8.5, що підтримує відеострімінгові сервіси, Android Auto та Apple CarPlay, ігри. У стандартному оснащенні інтер’єру машини повністю веганський.

Якщо мова про універсал, то важливий параметр – об’єм багажника. Він складає 570 літрів, а із складеними задніми сидіннями збільшується до 1700 літрів. Чи відкривається заднє скло окремо, поки незрозуміло, але кришка багажника має електропривід.

Серед опцій – панорамний дах, шкіряний салон BMW Individual Merino (мабуть, уже не веганський) та акустика Bowers & Wilkins із 18 динаміками.

Найпотужніші універсали – у рамках серії i5, тобто електричні. Базова версія eDrive40 Touring має задній привід і видає 335 к.с., розгін до 100 км/год – за 6,1 с, запас ходу (ємність акумуляторної тягової батареї становить 81,2 кВтг) – 560 км.

Наступний ступінь – це BMW i5 M60 xDrive Touring із двома моторами сумарною потужністю 593 к.с. Такий універсал розганяється до 100 км/год за 3,9 секунди, але запас ходу тут менше – 506 км.

Звичайна бензинова «п’ятірка» набагато менш потужна: в базі 2,0-літровий турбодизель, що видає 194 к.с. Він поєднується з 8-ступінчастим «автоматом» і за доплату з повним приводом. До літа обіцяно нові версії – з 6-циліндровим дизельним мотором. А ще будуть два гібриди останнього покоління, що підключаються, вже з бензиновими моторами. Ціни поки що не оголошені.


Не пропустіть