Citroen представила одразу дві гібридні моделі (Фото)

Компанія Citroen представляє гібридне виконання Hybrid 136 для моделей C4 і C4 X. Про це повідомили у пресслужбі Stellantis.

Силова установка новинок складається із акумулятора 48 В, який заряджається під час певних фаз руху, 3-циліндрового бензинового двигуна нового покоління потужністю 136 «коней», спеціально розробленого для адаптації до цієї гібридної системи. Установку доповнює нова електрифікована коробкою передач з подвійним зчепленням e-DCS6 та електродвигуна e-Motor потужністю 29 к.с..

Як зазначають у компанії, Citroen C4 і C4 X Hybrid 136 можуть їздити на електротязі в міських умовах, рівними дорогами або під час маневрів.

Гібридна технологія оптимізує потужність та витрату палива C4 та C4 X, при цьому середня економія палива досягає 30%. Викиди CO2 знижуються на -20% (понад 25 г) порівняно з бензиновим двигуном PureTech 130 S&S EAT8.

«Завдяки акумулятору, який автоматично заряджається при гальмуванні автомобіля, цей новий силовий агрегат сподобається клієнтам, які хочуть отримати доступ до електричного керування, але не заряджати автомобіль самостійно», – зазначили у компанії.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року Citroen представив новий Berlingo. Окрім версій з ДВЗ модель отримала повністю електричну під назвою e-Berlingo.


Не пропустіть