Volkswagen презентував гарячий електричний хетчбек ID.3 GTX (Фото)

Volkswagen представив свій перший електричний хот-хетч – ID.3 GTX. Модель виходить у двох виконаннях: базовому GTX і форсованому GTX Performance, останній з яких оснащений найпотужнішим електродвигуном, коли-небудь створеним компанією.

Стандартний ID.3 GTX порадує потужністю в 282 кінські сили, у той час як Performance вражає 322 к.с., розганяючись до 100 км/год за 6 і 5,6 секунд відповідно. Обидві версії обмежені електронікою до 179 км/год та 199 км/год та оснащені літій-іонними акумуляторами на 79 кВт·год, що підтримують швидку зарядку до 80% за 26 хвилин та обіцяють до 600 км пробігу на одній зарядці за циклом WLTP.

Особлива увага приділяється аеродинаміці та дизайну: оновлений передній бампер зі збільшеним повітрозабірником, дифузор із глянсовою чорною обробкою для версії Performance, а також ексклюзивні 20-дюймові колеса. Інтер’єр вражає червоними акцентами, спортивними сидіннями з електрорегулюванням та вбудованими підголовниками, позначеними логотипом GTX, а також новітньою 12,9-дюймовою інформаційно-розважальною системою та окремим блоком керування на рульовій колонці.

Volkswagen ID.3 GTX позиціонується як прямий конкурент Cupra Born VZ, не забуваючи і про інших гравців у сегменті малих електромобілів, таких як Abarth 500e та очікуваний Alpine A290, демонструючи нові стандарти у світі електричних хот-хетчів.


Не пропустіть