Scania розробила спеціальний самоскид для будівництв всередині міста (відео)

Scania спільно з виробниками кузовів і науково-дослідними інститутами розробила новий стандарт для будівельної техніки, яка працює в умовах міста. При створенні такої техніки головним критерієм стала безпека оточуючих. Така машина навіть випадково не повинна нічого пошкодити або зачепити пішохода чи велосипедиста, а для цього Scania довелося істотно переробити конструкцію вантажівки, пише autoconsulting.com.ua.

Замість традиційного для будівельних самоскидів шасі з колісною формулою 8х4, Scania застосувала конфігурацію 8х2*6, у якій три осі є поворотними. В результаті урбаністичний самоскид може розвертатись на меншому просторі і має кращу маневреність.

Також самоскид обладнаний камерами кругового огляду і водій бачить ситуацію на дорозі навіть збоку, здаючи заднім ходом. Повернулися в Scania і до прозорих секцій в дверях, що також покращує оглядовість в “мертвих зонах” Самоскид оснащений двигуном потужністю 410 к.с. стандарту Євро-6 з технологією очищення викидів SCR. Повністю пневматична підвіска дозволяє зменшити висоту самоскида при русі по місту, а напрямок погляду водія і оглядовість також буде на рівні з іншим автотранспортом.

Як показують дослідження, при такій висоті ризик наїзду на пішоходів в “мертвих” зонах тепер мінімальний. При необхідності подолати ділянку бездоріжжя, водій легко зможе підвищити кліренс за допомогою пульта в кабіні. Зрозуміло, урбаністичний самоскид оснащений повністю автоматичною коробкою передач, щоб водій був сконцентрований тільки на дорозі.

Крім цього, вантажівка отримала системи активної безпеки, такі як: система екстреного гальмування (AEB), система попередження про виїзд за межі смуги руху (LDW), система курсової стійкості (ESP) і ін. При цьому в Scania постаралися зберегти вантажопідйомність самоскида на колишніх показниках, щоб будівельні компанії воліли саме такі міські версії, а не традиційні високі самоскиди.


Не пропустіть