Два концепти Mini стануть серійними

Ральф Малер, віцепрезидент Mini, поділився подробицями про дві майбутні моделі англійської марки, повідомляє b-port.com. Малер розповів, що “ми практично на 100% впевнені, що концепти Mini Rocketman і Superleggera стануть на конвеєр в найближчі роки”. Субкомпактний хетчбек Rocketman представили в 2011 році, з тих пір постійно були чутки про швидкий випуск цього автомобіля в серію. За розмірами Rocketman ще менший, ніж модель Cooper.

Концепт побудували на платформі з використанням вуглеволокна, але для серійної версії буде використовуватися алюмінієва основа для здешевлення виробництва.

61a20bacf522fb3fc683fa0af1c95dc6_XL

Родстер Superleggera (на фото) показали світу в 2014 році. Концепт родстера мав електричний привід, але серійна версія, яка повинна надійти в продаж в 2019 році, обзаведеться трьох- і чотирициліндровим бензиновим мотором. У компанії обіцяють, що дизайн Superleggera до моменту запуску не зміниться і буде приблизно таким же, як і на концепті 2014 року. Очікуються і версії від придворного тюнінг-ателье John Cooper Works, які отримають потужніші мотори і оригінальний аеродинамічний обвіс.

Mini Superleggera стане позиціонуватися як доступний спортивний автомобіль. В Mini називають головним конкурентом Superleggera популярний японський родстер Mazda MX5.

Як кажуть в Mini, остаточне рішення про запуск в серію родстера Superleggera ще не прийнято, тому що “економічно це дуже складний проект, але в компанії всі добре прийняли цю ідею і зараз ми розробляємо виробничий план”.

Сподіваємося, що в Mini все вийде і в світі стане на один гарний автомобіль більше.


Не пропустіть