Дешевше Duster та Nissan Kicks: Renault та Nissan готують бюджетний трирядний позашляховик

Renault Group та Nissan оголосили про інвестиції до 700 мільйонів доларів на розробку та виробництво чотирьох нових компактних автомобілів в Індії, проте спільні моделі електромобілів на даний момент відкладено, повідомили топ-менеджери обох компаній. Нові моделі будуть як п’яти-, так і семимісні позашляховики для кожного з автовиробників, засновані на новому поколінні архітектури Renault CMF-B.

Оголошення, зроблене в середу генеральним директором Nissan Макото Учідою та генеральним директором Renault Group Лукой де Мео, є кроком назад у порівнянні з цілями, встановленими в лютому 2023 року, коли Renault і Nissan розкрили нову стратегію для Індії — зростаючого ринку, який зараз є третім. за величиною у світі після Китаю та США, але виявився складним для іноземних автовиробників.

На той час Renault і Nissan заявили про плани збудувати шість моделей, включаючи маленький електромобіль для кожного бренду. Однак де Мео та Учіда зазначили, що умови на глобальному ринку змінилися, і будь-яка майбутня стратегія з електромобілів в Індії залежатиме від комплексного плану уряду, який підтримуватиме перехід на електрифікацію.

Renault та Nissan, перебалансувавши свій альянс до взаємного володіння 15 відсотками акцій, мають завод у Ченнаї, а також спільний технічний центр, який займається розробкою автомобілів, програмного забезпечення та інших технологій. Nissan планує розширити експорт із заводу до Ченнаї до 100 000 автомобілів на рік. Серед вироблених там автомобілів — три мінікара на платформі Renault CMF-A/A+: Renault Triber і Kiger, а також Nissan Magnite.


Не пропустіть