Відбулася прем’єра останнього зарядженого Ford Focus (Фото)

У 2025 році Ford планує попрощатися з Focus, тому представлений Focus ST Edition – останній “заряджений” Фокус. Самі фордівці назвали його своїм найдосконалішим хот-хетчем.

Силовий агрегат такий самий, як у Focus ST: пара з турбомотора 2.3 літра потужністю 280 к.с. і моментом 420 Нм і, увага, 6-ступінчастою МКП, яку зустріти можна дедалі рідше навіть на потужних версіях моделей. З місця до 100 км/год хетчбек розганяється за 5,7 секунд, максимальна швидкість становить 250 км/год (обмежена електронікою).

Що відрізняє Ford Focus ST Edition, то це шасі. Модель оснащена регульованими гвинтовими стійками від KW Automotive із пружинами збільшеною на 50% жорсткістю. Дорожній просвіт за замовчуванням занижений на 10 мм, але власник може зробити авто ще на 10 мм нижче. Інструкція з ідеальним налаштуванням для різних сценаріїв йде в комплекті. Також модель отримала передні гальма Brembo і диференціал eLSD з електроннокерованим дисковим блокуванням.

Focus ST Edition можна відрізнити здалеку за фірмовим кольором Azura, який контрастує із чорними глянсовими елементами. Колісні диски на 19 дюймів також пофарбовані в чорний та мають підвищену міцність, шини – Pirelli P Zero Corsa.

Замовити останній Focus ST Edition в історії вже можна. Ціна на авто у Великобританії становить майже 43 тисячі фунтів стерлінгів, що на 5200 фунтів дорожче за базовий Ford Focus ST.


Не пропустіть