Нова версія популярного Nissan Leaf невдовзі стане на конвеєр (Фото)

Виробництво нового електромобіля, створеного за мотивами концепту Chill Out, буде налагоджено на заводі в Сандерленді, Великобританія. Історія Nissan Leaf розпочалася у 2010 році, а друге покоління дебютувало у 2017-му. Незважаючи на спад продажів, зокрема на європейському ринку, де минулого року було продано 17 387 екземплярів, Nissan не планує відмовлятися від моделі. Наступне покоління Leaf перейде до сегменту компактних кросоверів з купеподібним кузовом.

Новий Nissan Leaf, заснований на концепті Chill-Out, буде мати риси електричного кросовера Ariya. Виробництво поточного покоління завершилось у березні цього року, і на заводі вже почали встановлювати нове обладнання. Виробничі випробування розпочнуться у серпні і триватимуть шість місяців. Якщо все піде за планом, перші серійні екземпляри нового Leaf зійдуть з конвеєра у березні наступного року, а прем’єра моделі може відбутися вже наприкінці цього року.

Очікується, що новий Leaf буде побудований на платформі CMF-EV, яка використовується для моделей Ariya і Renault Megane E-Tech, а також шоу-кара Chill-Out. Модель, ймовірно, отримає електричну силову установку e-4orce. Деталі щодо технічних характеристик будуть оприлюднені пізніше.


Не пропустіть