Новий Porsche Cayenne вперше засвітився у серійному кузові (Фото)

Новий повністю електричний Porsche Cayenne виглядає трохи більшим за модель з двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ). Цей електричний позашляховик базується на платформі PPE, яку також використовує Audi. Після випуску повністю електричного кросовера Macan, Porsche представила електричну версію Cayenne, яку було випробувано в європейських Альпах під камуфляжем.

Фотошпигуни вже неодноразово бачили електричний Cayenne. Спочатку були припущення, що це майбутній кросовер бренду K1, який займе місце вище за Cayenne, але виявилося, що це дійсно електричний Cayenne. Porsche планує продавати електричний Cayenne поряд із моделлю з ДВЗ. На платформі PPE, спільній з Macan EV та Audi Q6 e-tron, новий Cayenne буде значно більшим.

Дизайн електричного Cayenne містить деякі ключові деталі, такі як регульовані аеродинамічні закрилки на передній панелі, як у нового 911, та менші фари. Задня частина автомобіля також оснащена хитрими світлодіодними задніми ліхтарями. Хоча задня частина поки що залишається під великим камуфляжем, видно, що там теж є деякі зміни.

Подробиці про трансмісію ще не розголошуються, але очікується, що електричний Cayenne пропонуватиме конфігурації з двома двигунами, подібні до Macan EV. Базова версія Macan EV розвиває 402 к.с. та 648 Нм, а версія Turbo підвищує продуктивність до 630 к.с. та 1128 Нм. З огляду на більші розміри та вагу Cayenne, Porsche налаштує свої двигуни для забезпечення ще більшої потужності.

Cayenne EV має бути значно продуктивнішим та відповідати сучасним технологічним вимогам, що робить його важливим доповненням до лінійки Porsche, поєднуючи традиції бренду з інноваційними рішеннями.