Volkswagen анонсував нову версію культового Golf R (Фото)

Volkswagen анонсував новий Golf R, прем’єра якого відбудеться до кінця цього місяця. Німецький концерн завершує формування лінійки оновленого Volkswagen Golf останнього покоління. Базові моделі в рестайлінговому варіанті були представлені ще в січні, пізніше показали знакову для моделі версію GTI, а наприкінці травня на марафоні «24 години Нюрбургрингу» презентували найпотужніший передньопривідний GTI Clubsport. Найближчим часом відбудеться презентація флагманського повнопривідного Golf R.

Поки що офіційної інформації про новий Golf R, окрім одного зображення, немає. З фото можна зробити висновок, що автомобіль отримає знайомі фари, об’єднані світловою смугою, та підсвічений логотип на решітці радіатора, характерний для рестайлінгових версій.

Golf R буде оснащений розвиненим аеродинамічним обвісом, спортивними акцентами в інтер’єрі та потужнішим двигуном, ніж у інших моделей. Також очікується наявність повного приводу, що забезпечить автомобілю відмінну керованість та динаміку.

Ймовірно, як і інші модифікації, новий Golf R втратить механічну коробку передач. Це може означати перехід на автоматичні трансмісії, що підвищить комфорт та ефективність управління автомобілем.

Усі подробиці будуть розкриті під час офіційної прем’єри оновленого Volkswagen Golf R, яка запланована на 26 червня.

Також MMR нагадує, що остання версія Volkswagen Golf R оснащена 2.0-літровим турбованим двигуном TSI потужністю 320 кінських сил і 420 Нм крутного моменту, працює з 7-ступінчастою автоматичною коробкою передач DSG або 6-ступенева ручною кпп. Повний привід 4MOTION забезпечує відмінну керованість і стійкість, дозволяючи розганятися з 0 до 100 км/год за 4,7 секунди.