Toyota активно тестує нову інноваційну версію Hilux (Фото)

Toyota активно випробовує водневу версію свого пікапа Hilux, з чим пов’язана значна увага соціальних мереж та ЗМІ. Ці фотографії демонструють пересування тестових прототипів Hilux по бездоріжжю, підтверджуючи перехід проекту на демонстраційну стадію.

10 прототипів Hilux з водневим силовим агрегатом FCEV, який базується на технології Mirai, вже побудовано. Ця система включає три баки з воднем, паливний елемент, акумулятор і електродвигун, що забезпечує рух задніми колесами. Toyota планує запустити нове покоління FCEV на ринок у 2026-2027 роках, обіцяючи 20% більший запас ходу за меншою ціною.

9 випробувальних моделей Hilux FCEV вже знаходяться в процесі тестування у Великій Британії, а один проект переходить до наступного етапу, спрямованого на вивчення використання водневих паливних елементів у пікапі. До того ж, ця нова силова установка забезпечує Hilux запасом ходу до 600 км між заправками, при цьому не викидаючи шкідливих речовин і не залежачи від мережі зарядки.

Перший етап амбітного проекту був анонсований у грудні 2022 року, і компанія планує представити перший готовий пікап у вересні 2023 року. Заплановано побудувати 10 прототипів, які будуть використовуватися для різних цілей: п’ять – для полігонних випробувань, а решта – для демонстрацій клієнтам та ЗМІ, включаючи Паризькі Олімпійські та Паралімпійські ігри 2024 року.

Хоча зовнішній вигляд версії пікапа FCEV майже не відрізняється від звичайної моделі, основні зміни стосуються технічних характеристик: застарілий дизельний двигун замінений більш екологічним та складним водневим двигуном.