Авто з витратою палива 2,64 л на 100 км

Компанія Shell представила концепт двомісного автомобіля, який відрізняється рекордно низькою витратою палива. Як повідомляє прес-служба бренду, прототип здатний забезпечити зниження споживання енергії протягом його життєвого циклу на 34% в порівнянні з будь-яким іншим міським автомобілем. Для виготовлення і експлуатації машини потрібно приблизно половина обсягу енергії в порівнянні зі стандартною сімейною машиною і на 69% менше, ніж для звичайного позашляховика, пише autodriving.net

Новинка є наступником моделі Т25, яку в 2010 р розробив конструктор McLaren Гордон Мюррей. Концепт пройшов випробування в міських умовах і на швидкісному шосе. За підсумками тестів, витрата палива при сталому режимі склала 2,64 л/100 км (38 км/л) при швидкості 70 км на годину. Це дозволило досягти зниження рівня викидів СО2 в атмосферу на 4,67г/км. У тому числі такі результати були досягнуті завдяки застосуванню спеціально розроблених мастильних матеріалів, які підвищили паливну економічність на 5%.

KXSZ_m9NKkJLUlXykWkStQs800

«Інформація, отримана в ході роботи над проектом, цілком здатна змінити наші підходи до використання енергії в автотранспортному секторі. Питання, що стосуються використання енергії та кліматичних змін, є ключовими для суспільства. Цей проект показав, що якщо ми всі будемо застосовувати кращі з доступних на сьогодні технологій, а також найсучасніші досягнення у виробництві мастильних матеріалів, ми зможемо зробити значний позитивний вплив на споживання енергії і скоротити викиди СО2 в атмосферу », — розповів виконавчий віце-президент «Шелл Глобал Лубрикантс» Марк Гейнсборо.

Прототип побудований на базі платформи iSream компанії Gordon Murray Design. Вага машини становить всього 550 кілограмів. Ряд компонентів були розраховані за допомогою технології об’ємного друку, що допомогло прискорити будівництво прототипу. В автомобілі також використовується вуглецеве волокно, в результаті чого його кузов може бути зібраний за чверть вартості звичайного сталевого кузова, і в кінці експлуатаційного циклу весь автомобіль може бути підданий вторинній переробці.

Крісла водія знаходиться в центрі салону, при цьому два пасажирських місця знаходяться позаду. Конструкція автомобіля передбачає компонування, що дозволяє трьом людям вільно переміщатися в ньому.


Не пропустіть