Китайська «Тесла»: є перша машина!

На автосалоні в Пекіні китайська фірма LeEco показала свій електромобіль, пише auto.mail.ru

Гучний електромобіль Tesla не дає спокою винахідникам по всьому світу – раз у раз можна почути анонси, що та чи інша компанія готує свого конкурента вискочці-американці. Не могли залишитися осторонь і китайці – своє бачення «Тесли» під назвою LeSEE виставила на Пекінському автосалоні фірма LeEco. Що за звір?

У LeEco навіть не приховують, що дійсно брали приклад з «Тесли» – вони схожі і формою кузова, і розмірами, і широкою інтеграцією з мобільними пристроями. Причому з гаджетами компанії LeEco – вона виробляє смартфони. Правда, китайці поки не розкривають, як саме буде влаштований зв’язок між автомобілем і мобільним телефоном, але обіцяють, що LeSEE надасть водієві хмарний сервіс, голосове управління і навіть автопілот!

Але поки все це в майбутньому, а зараз відомо лише те, що прототип LeSee влаштований за схожою з «Тесла» схемою – під підлогою знаходиться акумуляторна батарея. А електромотор повинен розганяти LeSEE до 209 км/год. Кілька днів тому ми вже писали про цю машину і сподівалися, що LeEco приберегла якісь сюрпризи для Пекінського автосалону. Але, на жаль, це вся технічна інформація на даний момент.

Зате китайці впевнено заявляють, що вони поб’ють «Теслу» і за динамікою, і за запасом ходу. Загалом, суцільні обіцянки! Чи дотримають їх в LeEco, ми дізнаємося через рік, коли повинна дебютувати серійна версія LeSEE.


Не пропустіть