Kia розпочала випробування другого задньопривідного седана

Компанія Kia приступила до дорожніх випробувань свого другого задньопривідного седана (зараз привід, на задню вісь має тільки флагманська модель Quoris). Перші шпигунські фотографії тестового прототипу новинки, прем’єра якої відбудеться на початку 2017 року на Детройтському автосалоні, опублікувало видання Auto Express.

Очікується, що середньорозмірний спортивний седан запозичить ряд стилістичних рішень у прототипу чотирьохдверного купе GT, який дебютував в 2011 році на моторшоу у Франкфурті. Новинка отримає фірмову радіаторну решітку «Ніс тигра» зі світлодіодними елементами по краях.

e4167c2cd16ed054829d721e2f7eedb5aca2b44c

Передбачається, що в основу седана Kia ляже задньопривідна архітектура, яку використовують на моделях преміального суббренда компанії Hyundai – Genesis. У лінійку моторів увійде 275-сильний 3,3-літровий агрегат V6 і п’ятилітрова «вісімка» потужністю 420 кінських сил.

На європейському ринку модель також буде доступна з 200-сильним дизельним агрегатом робочим об’ємом 2,2 літра. Надалі не виключена поява гібридної модифікації з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі.

Раніше повідомлялося, що в 2018 році компанія Kia випустить «заряджену» GT-версію хетчбека Rio наступного покоління, яка зможе конкурувати з Ford Fiesta ST. Хот-хетч укомплектують 1,6-літровою “турбочетвіркою» потужністю близько 180 кінських сил.