Volkswagen представив великий кросовер

На американському ринку новинка буде пропонуватися під ім’ям Atlas, а в інших країнах – як Teramont, пише auto.mail.ru.

Volkswagen Atlas/Teramont набагато більший «Туарега» 5 037 мм довжини проти “туареговских” 4 801. За іншими показниками новачок теж перевершує колишнього флагмана: ширина – 1 979 мм і висота 1 768 мм, тоді як відповідні дані Volkswagen Touareg – 1 940 і 1 709 мм відповідно.

У США Atlas буде оснащуватися 4-циліндровим турбомотором 2.0 TSI (241 к.с.) і атмосферних 3,6-літровим V6 (284 к.с.). Коробка передач – НЕ преселективний робот DSG, а класичний 8-діапазонний автомат Aisin. Привід – передній, але для версії V6 можна за доплату замовити трансмісію 4Motion на основі багатодискової муфти.

На інших ринках новий кросовер буде оснащуватися іншими моторами і коробками. До речі, що стосується ринків. Уже відомо, що Terramont будуть випускати і продавати на території Китаю, але інша географія поставок поки не розкрита. А шкода, адже американська преса обіцяє, що великий Volkswagen буде коштувати близько $ 30 000 – майже вдвічі дешевше, ніж Toureg.

У семимісному салоні (обіцяно, що на задніх сидіннях буде комфортно навіть дорослим) – повністю цифрова приладова панель і просунута мультимедійна система. До речі, інтер’єр дуже схожий на внутрішнє оздоблення пікапа Amarok.

Прем’єра для широкого загалу запланована на середину листопада – вперше кросовер покажуть на автосалоні в Лос-Анджелесі. В Америці продажі стартують навесні 2017 року. Звідти ж Atlas/Teramont буде поставлятися і в інші країни, оскільки складання новинки налагодили на заокеанському заводі німецького концерну.


Не пропустіть