Mercedes-Benz показав електричний хетчбек під новим брендом

Повнопривідну трьохдверку оснастили двома моторами і блоком літій-іонних батарей, які забезпечують запас ходу на чотири сотні кілометрів.

Компанія Mercedes-Benz представила у Франкфурті концептуальний трьохдверний електрохетчбек EQ A Concept. Як випливає з назви, автомобіль випущений під новим брендом марки – EQ. Передбачається, що створена на базі концепту модель вийде в серію вже в 2019 році і складе конкуренцію BMW i3.

Під капотом компактного електрохетчбека розмістилися два електромотора (по одному на кожній осі), сумарно видають 268 к.с. і 499 Нм крутного моменту. Таким чином, зазначає виробник, розгін до 96 км/год забере у EQ A Concept близько 5 секунд.

Блок літій-іонних батарей ємністю 60 кВтг, що розмістився в днищі концепту, забезпечує запас ходу в 400 км. При цьому акумулятори можуть заряджатися як через стандартний кабель, так і за допомогою бездротової зарядки.

Головною «фішкою» в дизайні концепту EQ A стала світлодіодна адаптивна решітка радіатора. Так, при русі з включеним режимом Sport решітка забарвлюється в синій колір з горизонтальною смугою. Однак при перемиканні Sport Plus на екран виводиться графіка червоного кольору з вертикальними смугами.


Не пропустіть