Volvo обладнує позашляховик XC90 автопілотом

Автоматичне керування автомобілем буде забезпечувати картографічна система і функція автономного управління.

Компанія Volvo представить позашляховик XC90 третього покоління. Як розповів старший віце-президент з досліджень і розробок шведської марки Хенрік Грін в інтерв’ю виданню The Car Connection, новинку оснастять системою повного безпілотного управління четвертого рівня.

На даний момент для моделей компанії передбачена система напівавтономного управління Pilot Assist II, тобто автомобілі, оснащені цією технологією, здатні пересуватися на різних ділянках доріг, починаючи від міського середовища і закінчуючи заміськими трасами. Для орієнтації функція використовує тільки чітко помітну розмітку. Під час роботи опції автомобіль обмежений в швидкості – до 130 км/год.

Volvo XC90 в новій генерації буде обладнаний системою Highway Assis, що виконує функцію ассисетнта руху по шосе. Дана технологія буде встановлюватися в автомобіль в якості додаткової опції. Всю інформацію, необхідну для безпілотного управління транспортом, система буде отримувати з “хмари” і, цілком можливо, без використання стандартів зв’язку V2X між автомобілем та інфраструктурою або автомобілем і іншим автомобілем).

На даному етапі розробки, дана технологія повного автоматичного управління функціонує тільки на окремих дорожніх ділянках. Однак, компанія розраховує врегулювати питання про законність пересування беспілотнників з владою США для освоєння системою всій території. Передбачається, що дозвіл Volvo отримає якраз до виходу новинки на авторинок (цілком можливо, що до 2021 року).


Не пропустіть