KIA офіційно презентувала стильний універсал ProCeed (Фото)

KIA додала в сімейство Ceed нового покоління модель ProCeed. Перш так називався непопулярний трьохдверний хетчбек, але тепер цю табличку почепили на спортивний універсал – більш стильний і при тому майже такий же практичний, як звичайний Ceed Sportswagon.

KIA ProCeed стане практично унікальною пропозицією на ринку, адже Mercedes CLA Shooting Brake коштує значно більше, а в демократичному сегменті подібних автомобілів, не цілком коректно іменованих Шутінг-брейками, зараз просто немає. Примітно, що ProCeed продаватимуть тільки в старших комплектаціях GT Line і GT. Першу запропонують зі стандартними бензиновими і дизельними двигунами об’ємом від 1,0 до 1,6 літра, а друга отримає 1,6-літрову турбочетвірку на 201 к.с. і 265 Нм. В обох кузовах двигун може поєднуватися з шестиступінчастою механікою або семиступінчастим роботом з подвійним зчепленням.

У порівнянні з новим KIA Ceed SW спортивний ProCeed вийшов трохи довше і помітно нижче, в тому числі – за рахунок зменшеного кліренсу. При цьому багажник залишився майже таким же містким – 594 літри проти 600 літрів у Sportswagon. Офіційна прем’єра ProCeed, ProCeed GT і Ceed GT відбудеться на початку жовтня на автосалоні в Парижі. Виробництво спортивного універсала стартує в листопаді, а на ринок він вийде в першому кварталі 2019 року, причому продаватися буде лише в Європі.


Не пропустіть