Ілон Маск порівняв автомобілі конкурентів з «дитячими іграшками»

Напередодні дебюту власного пікапа Tesla, який, за запевненням Маска, буде володіти божевільними характеристиками, голова компанії дозволив собі посміятися над майбутніми конкурентами.

Словесна баталія розгорнулася в Twitter. Один з власників пікапа RAM заявив, що хто завгодно “здувся б”, якби довелося тягати по 12 000 фунтів (трохи менше 5,5 тонн) сталевих балок, як цей самий власник робить щодня. У відповідь на це Ілон Маск зазначив, що 12 000 фунтів – це якось мало для пікапа, і, схоже, автор зауваження займається виготовленням дитячих іграшок. Чим, власне, і спровокував жваву дискусію.

Пікап же власної конструкції Ілон Маск планує представити протягом 2019 року. Конкретних технічних деталей про нього поки мало: зі слів самого Маска відомо лише, що він отримає підвіску, здатну автоматично вирівнювати дорожній просвіт під навантаженням, силову установку з “божевільною” кількістю крутного моменту і запас ходу приблизно в 800 км. Все це повинно увійти в стандартну комплектацію пікапа.

З чуток, зі здібностями до буксирування пікап Tesla дійсно повинен перевершити представлених зараз на ринку конкурентів з бензиновими або дизельними двигунами. Однак, до появи у продаж зараз готується відразу кілька пікапів з електричними силовими установками – наприклад, Rivian R1T або Bollinger B2.


Не пропустіть