Seat презентував серійний електрокар (Фото)

Іспанська марка Seat представила свою першу електричну модель – хетчбек Mii electric. Також як і споріднений Skoda Citigoᵉ iV він побудований на агрегатах Volkswagen e-up! і може проїжджати без підзарядки до 260 кілометрів по циклу WLTP.

Силова установка Seat Mii electric повністю перекочувала з Skoda Citigoᵉ iV. Це встановлений на передній осі електромотор, що видає 83 кінських сили і 210 Нм крутного моменту, і тягова батарея ємністю 36,8 кіловат-години. Літій-іонний акумулятор підтримує зарядну потужність 40 кіловат і до 80 відсотків наповнюється рівно за одну годину. Заявлений виробником запас ходу – 260 кілометрів, на п’ять кілометрів менше, ніж у Skoda.

Розгін c нуля до міських 50 кілометрів на годину у Seat Mii electric займає 3,9 секунди, максимальна швидкість – 130 кілометрів на годину.

Вперше автомобіль Seat оснащений функцією віддаленого доступу Seat Connect. Вона дозволяє за допомогою смартфона отримувати дані про стан машини, знаходити її на парковці, блокувати і розблокувати двері, а також включати кліматичну установку. Крім того, для хетчбека передбачено п’ять опціональних пакетів обладнання: Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge і FAST (DC Charging).

Seat Mii electric орієнтований як на приватних покупців, так і на корпоративні парки. Основні ринки збуту – Німеччина, Нідерланди, Норвегія, Франція, Іспанія, Австрія, Великобританія, Швейцарія, Італія, Бельгія, Данія, Фінляндія і Швеція. Прийом попередніх замовлень на електричний хетчбек почнеться в цих країнах вже у вересні.


Не пропустіть