Як швидко почистити сніг з автомобіля

Неприбраний з даху сніг після прогріву машини з’їде на лобове скло при гальмуванні і перекриє водієві огляд. Експерти розповіли, як швидко очистити сніг з машини.

Підійшовши до засипаної машини, насамперед з’ясуйте, чи не примерз сніг до неї. Якщо так, відразу запускайте двигун і направляйте повітря від пічки на скло, щоб лід почав відтавати – так буде легше очищати вікна. А самі тим часом прибирайте сніг з даху, капота та інших поверхонь.

Якщо сніг сухий і не пристав до машини, змітайте його зі стекол перш, ніж вони прогріються від опалювача і підплавлять сніг. Навіщо вам волога на стеклах – щоб потім боротися з утвореною нею кригою або інеєм?

Будьте обережні – змітаючи товстий шар снігу грубими предметами, зопалу на морозі можна не помітити, як на лаку залишаються відколи і подряпини. Вони стануть неприємним сюрпризом навесні, коли ви будете відмивати та марафетити машину після зими.

При великій кількості снігу змітайте його з машини не під колеса, а в той бік, де він не буде заважати вам виїжджати з паркування. В іншому випадку доведеться орудувати ще й лопатою.


Не пропустіть