Microsoft випустила автомобіль для військових (Фото)

Американський розробник програмного забезпечення для комп’ютерів оснастив автомобіль доповненою реальністю і штучним інтелектом.

Компанія Microsoft розкрила подробиці свого нового проекту Microsoft Tactical Vehicle. Новинка являє собою тактичний автомобіль, оснащений безліччю сенсорів, бортовими комп’ютерами, штучним інтелектом, а також розроблені й віртуальною реальністю, повідомляє спеціалізоване видання Naval Sea Systems Command.

По суті, Microsoft Tactical Vehicle – це обчислювальний комп’ютер на колесах з інтегрованою хмарною платформою Microsoft Azure. За рахунок цього прискорюється тактичне планування операцій і підвищується його якість, в результаті чого за аналіз великих масивів даних відповідають різні джерела.

Основою для Microsoft Tactical Vehicle став 9-місний Chevrolet Suburban дванадцятого покоління. Цей автомобіль належить до класу легких вантажівок і оснащується восьмициліндровими V-подібними двигунами EcoTec3 об’ємом 5,3 або 6,3 літра, а також 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Довжина Chevrolet Suburban становить 5,7 метра, ширина – 2 метри, висота – 1,89 метра. Повна вага автомобіля дорівнює 8300 кг. Витрата палива на 100 км складає 14,6 літрів в міському режимі і 10,2 літра – при русі по трасі.

Презентація новинки пройшла на заході Dahlgren Innovation Day, де були присутні більше 150 технічних експертів з військової сфери США. Варто відзначити, що раніше Microsoft виграла контракт на розробку Visual Augmentation System, так званої HoloLens for Military, а також змогла відвоювати договір на розробку JEDI Пентагону за 10 доларів.


Не пропустіть