Коли SEAT Ateca появиться в Україні

Перший кросовер іспанського бренду буде доступний з двома бензиновими і трьома дизельними двигунами.

Перший кросовер бренду SEAT, дебют якого відбудеться в березні на Міжнародному автосалоні в Женеві, вже в другій половині 2016 року буде доступний для замовлення в Україні. Вітчизняним автолюбителям на вибір будуть запропоновані як передньопривідні, так і повнопривідні версії. Лінійка силових агрегатів включатиме два бензинові двигуни (1,0 TSI потужністю 115 к.с. та 1,4 TSI потужністю 150 к.с.) і три дизельні варіанти (1,6 TDI на 115 к.с. та 2,0 TDI на 150 к.с. і 190 к.с.).

Свою назву новий автомобіль знайшов на географічній карті. Ateca — селище в Іспанії, розташоване на захід від Сарагоси в самому центрі Іберійського (Піренейського) півострова. SEAT Ateca побудований на сучасній платформі MQB та поєднує позашляхові властивості і спортивний характер. Він отримав характерний для іспанського бренду дизайн — стрімкі лінії кузова, виразні деталі, велику радіаторну решітку та яскраві фари. Повністю світлодіодні фари нового SEAT Ateca будуть доступні в Україні вже в базовій комплектації.

Салон новинки отримав спортивні сидіння, оздоблені алькантарою та шкірою, нову мультимедійну систему з 8-дюймовим екраном та технологією Full Link, а також модуль бездротової зарядки. Завдяки багатоколірній підсвітці всередині салону, водії зможуть підібрати необхідний відтінок для кожної поїздки. Освітлення інтегроване в двері авто та має 8 різних кольорових ефектів, включаючи “ніжний білий” та “палаючий помаранчевий”.

SEAT Ateca обладнаний системою повного приводу 4drive з автоматичним розподілом крутного моменту. Вже в базовій версії Ateca матиме 4 подушки безпеки, системи ABS та ESP, розширену систему імітації міжколісного блокування диференціалу XDS. Автомобіль буде доступний з системою допомоги при русі в заторах Traffic Jam Assists, активним круїз-контролем та системою розпізнавання дорожніх знаків.

При паркуванні та маневруванні за безпекою слідкуватимуть системи моніторингу «сліпих» зон, система кругового огляду та система Emergency Assist, яка зможе самостійно зупинити автомобіль в екстрених випадках. Новинка також матиме функцію “Welcome light” — після відімкнення дверей фари освітлюватимуть дорогу до автомобіля.


Не пропустіть