Mercedes представив найбезпечніший легковий автомобіль в світі

Німецька компанія Mercedes-Benz офіційно представила броньований суперседан Mercedes Maybach S600 Guard – це перший легковий автомобіль в світі, який пропонує своїм пасажирам рівень балістичного захисту VR10, пише rst.ua.

Зовні S600 Guard виглядає як «звичайний» S600 від Maybach, але його знайомий зовні кузов приховує від сторонніх поглядів справжню неприступну фортецю на колесах. Фактично, отримавши відповідну сертифікацію, цей автомобіль став не тільки першим авто з захистом VR10, а й просто найбезпечнішим легковим автомобілем в світі: в компанії відзначають, що його кузов і стекла можуть спокійно витримати влучення спеціальних куль зі сталевим сердечником, випущених з штурмової гвинтівки.

Чи встоїть автомобіль, наприклад, і перед найпотужнішими вибуховими пристроями (класифікація Directive ERV 2010). Причому, як відзначають в компанії, пасажири вціліють як під час вибуху збоку від автомобіля, так і від вибухівки, яка може бути закладена під ним.

Для досягнення такого високого рівня захисту, зрозуміло, конструкцію S600 довелося значно модернізувати. Поряд зі спеціальними арамідними і поліетиленовими компонентами використовувалося полікарбонатне покриття для стекол, завдяки чому автомобілю не страшні вибухи і осколки. Якщо ж вибух станеться під автомобілем, на захист пасажирів виступить спеціальна конструкція броньованого днища, яке простягається під всім салоном. Для ще більшого підвищення захисту, задіяні «інтелектуальні перекривають системи», що захищають слабкі місця авто – стикування різних матеріалів і щілини.

Ця новинка «очолить» броньований автопарк Mercedes, в якому вже присутні G500 Guard, GLE 350 d 4MATIC Guard, GLE 500 4MATIC Guard, S500 Guard і «звичайний» S600 Guard (рівень захисту VR7).

Абсолютна безпека була оцінена автовиробником в відповідну суму – стартова ціна цього броньованого лімузина в Німеччині стартує з 470 000 євро (плюс ПДВ).


Не пропустіть