Японці розсекретили оновлену Mazda 3 (Фото)

Популярна японська модель пережила модернізацію в середині життєвого циклу

Головною особливістю оновленого автомобіля стала наявність системи управління вектором тяги G-Vectoring Control (GVC), яка дозволяє дозувати тягу на ведучих колесах залежно від положення рульового колеса.

Система GVC збирає дані про швидкість автомобіля і положення рульового колеса кожні 5 мілісекунд. Залежно від ситуації, електроніка знижує подачу крутного моменту на передню вісь (до 30 Н ∙ м при повороті і до 10 Н ∙ м на прямий), що робить автомобіль більш стійким, особливо на слизькій поверхні.

Зміни в зовнішності Mazda 3 носять незначний характер. У автомобіля з’явилася трохи інша решітка радіатора, емблема на ній з’їхала на кілька сантиметрів нижче. Крім того, в передній частині автомобіля з’явилися нові фари, інший бампер, а також нові протитуманки і поворотники. Нарешті, в дзеркалах заднього вигляду з’явилися повторювачі сигналу повороту. У задній частині автомобіля незначні зміни зазнали ліхтарі і бампер.

В салоні Mazda 3 після поновлення з’явилося нове рульове колесо, а також кнопка стоянкового гальма, яка прийшла на зміну важеля. Крім того, автомобіль отримав систему регулювання крісел з пам’яттю положення, покращений проекційний дисплей, а також систему запобігання зіткнень, що використовує лазер замість камери.

Продажі оновленої Mazda 3 в Європі почнуться до кінця 2017 року. Лінійка двигунів, як і раніше буде включати в себе три бензинових і два дизельних мотора Skyactiv. Бензинова палітра буде представлена ​​1,5-літровим 100-сильним мотором і двома дволітровими агрегатами (120 і 165 к.с.). За дизельну версію відповідатимуть двигуни 1,5 л (105 к.с.) і 2,2 л (150 к.с.). Мотори працюватимуть в парі з 6-ступінчастою механічною трансмісією або 6-ступінчастим автоматом.


Не пропустіть