Створили «ідеальний» транспорт для великого міста (Фото)

Фірма Electra Meccanica з Ванкувера готова запустити у виробництво одномісний триколісний електрокар, пише auto.mail.ru.

Незважаючи на несерйозний зовнішній вигляд, електромобіль Solo цілком може претендувати на звання ідеального транспортного засобу для мегаполісу. Як показує статистика, переважна кількість автомобілістів найчастіше їздять поодинці, отже, одномісна компоновка Solo цілком виправдана.

Відмова від другого місця дозволить не тільки зробити електромобіль компактним, але і забезпечити його багажником об’ємом 285 літрів. Само собою, у цього електромобіля не повинно бути проблем з паркуванням, а нульові викиди припускають пільги від міської влади.

За єдиним сидінням розташовується блок літій-іонних акумуляторів і електромотор потужністю 82 к.с. (190 Н ∙ м). Крутний момент передається на єдине заднє колесо. Так як Solo важить всього 450 кг, то динамічні характеристики електромобіля досить непогані: розгін до першої сотні займає 8 секунд, а максимальна швидкість обмежена на позначці 130 км/год. На думку розробників, цього цілком достатньо для міської їзди. Але якщо відключити лімітатор, то машинка зможе розігнатися … до 220 км / год!

Дальність пробігу на повністю зарядженій батареї становить 160 кілометрів, причому повністю перезарядити акумулятори можна всього за три години від звичайної розетки напругою 220 В. Випуск Solo розпочнеться 9 вересня, коштуватиме трьохколіска буде 15 218 доларів, гарантія – 2 роки без обмеження пробігу.

Оснащення Solo не повинно викликати нарікань у потенційних покупців: 15-дюймові алюмінієві колісні диски, безключевий доступ в салон, електросклопідйомники, цифрова приладова панель, аудіосистема з CD і USB, камера заднього виду і повноцінна «піч», яка не дасть замерзнути взимку.


Не пропустіть