Porsche і Audi побудують два електромобіля

Електричні моделі в найближчі п’ять років з’являться практично у всіх великих автовиробників

За даними британського видання Autocar, електрокари з’являться практично одночасно під двома марками, що входять в групу Volkswagen: Porsche і Audi. При цьому кожна компанія зараз самостійно веде створення своїх власних платформ, хоча всі звикли, що в подібних випадках машини будуються на одній базі. Це, звичайно, значно збільшує вартість розробки, проте даний підхід розв’язує інженерам руки. Крім того, у керівництва концерну в результаті буде можливість для вибору кращого рішення.

За попередніми даними, інженери Audi зупинилися на схемі з трьома електродвигунами. Два з них будуть працювати із задньою віссю, а один – з передньої. Ну а акумулятори будуть володіти ємністю в 95 кВт ∙ год – за нинішніми мірками, це дуже багато (більше є тільки у Tesla, яка має версію з акумуляторами в 100 кВт ∙ год). Сумарна потужність силових агрегатів складе 500 к.с.

Що стосується Porsche, то вона хоче створити електромобіль з двома двигунами. Правда, поки що складно говорити про потужність цих моторів і ємності акумуляторів – очевидно, що німці хочуть тут перевершити не тільки Audi, а й «Теслу». А зробити це буде непросто, адже Tesla вже заявила, що седан Model S P100D здатний розганятися 0-100 км/год всього за 2,7 с.


Не пропустіть