Презентували новий кросовер від Geely і Volvo (Фото)

У шведському Гетеборзі відбулася презентація нової марки Lynk & Co і її первістка, кросовера 01

Автомобілі Lynk & Co планується продавати як смартфони: через інтернет або власні бутики, які з’являться на території торгових центрів по всьому світу. Притому першим ринком, де з’являться машини нової марки стане Китай, а потім географія продажів розшириться Америкою і Європою. Доставляти свіжокуплений автомобіль клієнтові планується силами кур’єрів, а ось сервісом будуть займатися дилери Volvo.

Як зазначає «Авторевю», всі автомобілі Lynk & Co будуть побудовані на основі компактної платформи CMA, яка розроблена спільним підприємством CEVT, куди входять Volvo і Geely. (На цій же агрегатній базі будуть створені нові Volvo XC40 і S40). З кінця наступного року випускати автомобілі Lynk & Co буде один з китайських заводів, хоча остаточно виробничий майданчик не визначено.

Моделі нової марки будуть носити назви 01, 02, 03 і т.д. Першим стартує кросовер 01, потім – седан 02. Їх планується продавати по твердо закріпленим цінам і в єдиній фіксованій комплектації. (До того ж ціни повинні бути на рівні порівнянних моделей таких марок, як Volkswagen, Ford і Opel). Вибирати клієнту дозволять тільки двигун і трансмісію.

Що стосується останніх, то базовою для кросовера 01 буде лінійка 3-циліндрових турбомоторов об’ємом 1,5 літра і потужністю до 180 к.с., а топовим мотором – дволітрова турбочетвірка. Коробки передач – механіка або 7-ступінчастий преселективний робот, привід – повний, на основі багатодискової муфти. Зрозуміло, в гамі модифікацій заявлений гібрид, побудований з вищезгаданого 180-сильного мотора і 255-сильного електродвигуна.


Не пропустіть