Повідомили, яким буде новий Skoda Yeti (Фото)

Злощасний дізельгейт позначився і на долю другого покоління Skoda Yeti: в Чехії, схоже, вирішили заради оптимізації витрат будувати новинку не стільки на корпоративній платформі MQB, скільки на основі вже готового володаря цієї платформи – Тігуан. Фотографії фотошпигунів, підловити закамуфльований прототип в ході дорожніх випробувань, свідчать про те, що силует автомобіля (лінія капота, даху, задніх дверей, нахил передніх і задніх стійок) повторює обриси VW Tiguan, пише auto.ria.com.

Проте, Yeti отримає набір стилістичних відмінностей, які дозволять безпомилково позиціонувати його як автомобіль марки Skoda, який має близьку спорідненість з новим позашляховиком Skoda Kodiaq. Це, в першу чергу, «різані» передні фари і решітка впізнаванї форми з вертикальними ламелями.

Під капотом новинки, з урахуванням необхідності «розвести» численні компактні кросовери Volkswagen Group по ринку, є ймовірність побачити відносно невеликі агрегати на кшталт бензинових 1,2-літрових TSI або навіть 1,0-літрового трьохциліндрового мотора потужністю 105 к.с. Вершиною діапазону імовірно стане 1,4-літровий турбо на 160 “конячок”. Наявність в гамі турбодизельних агрегатів об’ємом 1,6 і 2,0 літра буде цілком логічним, – якщо компанія зможе, нарешті, перегорнути сторінку з тривалим «фільмом жахів» дізельгейта.


Не пропустіть