Надрукований автомобіль: Китай продовжує дивувати (Фото)

Бачите цю маленьку машинку, яку зробила китайська компанія Polymaker і італійська X Electric Vehicle? Бути може вона вам і не сподобається, але не виключено, що саме за такими авто майбутнє.

Вірніше, за технологією їх виробництва, адже модель під назвою LSEV повністю надрукована на 3D принтері. Не сказати, що це принципово нова ідея – «надруковані» машини ми бачили і раніше. Однак до тепер мова йшла про концептах, а в автосалоні в Пекіні представили «майже готову» до серійного виробництва модель. Так-так, китайці запевняють, що вони збираються почати робити 3D автомобілі масово!

Творці говорять, що лише деякі елементи LSEV зроблені традиційним способом (наприклад, скла, шини, двигун і частина елементів підвіски). Завдяки великій кількості легкого пластика маса автомобіля вийшла зовсім невеликий (всього 450 кг, що приблизно вдвічі менше «Смарта»).

На жаль поки не можна розглядати LSEV в якості основного автомобіля, адже ця машинка має невеликі акумулятори, ємності яких не вистачить навіть на 100 км пробігу (максимальна швидкість не перевищує 70 км/год). Але в даному випадку не це важливо. Цікавіше, що технологія 3D-принтерів проникає в автомобільне життя!

У числі головних її переваг, в порівнянні з виробництвом традиційних автомобілів, значиться швидкість випуску. На друк такого автомобіля, як LSEV, йде не більше трьох днів. Крім того, завдяки використанню 3D-технологій виробникові вдалося знизити загальне число компонентів в конструкції авто до 40-60 одиниць, замість 2 000 у звичайної машини.


Не пропустіть