Кросовер Skoda Scala отримав нову “круту” версію (Фото)

Над динамічними характеристиками нової чеської моделі потрудилися майстри з тюнінг-ательє DTE-Systems. Поки RS-модифікація для цієї моделі не доступна, отримати «гарячий» хетч можна буде після установки спеціального пристрою.

Навесні цього року європейські автолюбителі отримали доступ до нового хетчбека Skoda Scala. Ця «пятидверка» наочно втілила в собі новий стиль марки: багато дизайнерських рішень, що дебютували на Scala, згодом «перекочують» на нові моделі бренду. Днями ж стало відомо, що Skoda Scala отримає «заряджену» версію. Мова йде не про повноцінну RS-модифікації, а про особливий апгрейд від тюнінг-ательє DTE-Systems.

Тюнери створили спеціальний електронний пристрій під назвою «PowerControl Xtuning», з допомогою якого можна поліпшити динамічні характеристики Scala.

Так, з новим «помічником» віддача стандартного літрового TSI-мотора на 95 к.с. збільшиться на 23 к.с., а крутний момент – на 35 Нм. У свою чергу, 115-сильний мотор буде здатний видавати вже 137 к.с., потужність 1,6-літрового дизеля виростає на 19 к.с. «Старший» бензиновий турбомотор на півтора літра може похвалитися віддачею в 179 к.с замість 150. З таким силовим агрегатом під капотом Skoda Scala розганяється до «сотні» за 8,2 секунди.

Обладнати автомобіль новим пристроєм не складе особливих труднощів. Відомо, що всього буде доступно три режими роботи: «Спорт», «Динаміка» і «Ефективність». Зробити вибір допоможе звичайний смартфон зі спеціальним додатком. Нагадаємо, найдоступніший Skoda Scala на домашньому ринку коштує від 394 900 крон.


Не пропустіть