МАЗ презентував “вбивцю” Sprinter: названо ціни та комплектації новинки (Фото)

У Мінську на виставці БАМАП-2019 нарешті відбулася офіційна презентація нового сімейства малотоннажникыв Мінського автозаводу – фургонів і мікроавтобусів під маркою МАЗ.

Не є секретом і те, що фургони «МАЗ» – це ліцензійні китайські фургончики JAC Sunray, які, в свою чергу, зовні нагадують Mercedes Sprinter попереднього покоління.

З Піднебесної в Білорусь приходять машинокомплекти фургонів і мікроавтобусів, з яких і збирають нові машини. В даний час закуплено 100 одиниць, з них 50 вже зібрані і готові до реалізації. Поки налагоджують процес складання, застосування місцевих комплектуючих мінімально, проте локалізація значиться в найближчих планах (в першу чергу мова йде про дрібниці на кшталт шин, АКБ і т.п.)

Цікаво, що мікроавтобус поки призначений для роботи на нерегулярних перевезеннях – в якості службового автобуса. Для цього в салоні встановлені комфортабельні крісла, передбачений кондиціонер, а в стелі прокладена система індивідуальних повітропроводів. Але транспортники, які проявили до новинки великий інтерес, хочуть бачити «МАЗ» в образі класичної маршрутки для використання на міських напрямках – можливо, така версія з’явиться в майбутньому.

В цілому конструкції пасажирського і вантажного фургонів ідентичні: двигун JAC робочим об’ємом 2746 см 3, що відповідає екологічним нормам Євро-5, шестиступінчаста коробка передач, передня незалежна і задня ресорна підвіска.

Однак білоруси чомусь сертифікували фургон МАЗ-365022 під повну масу 4050 кг, тим самим загнавши його в клас вантажівок понад 3,5 тонни, на який потрібно водійське посвідчення категорії C. Це створює масу додаткових складнощів – як з пошуком водіїв, так і просто для пересування по дорогах.

Крім офіційного показу новинок широкому загалу МАЗ також назвав і цінник на нове покоління LCV. У Білорусі за мікроавтобус МАЗ-281040 доведеться віддати трохи більше 62 тисяч білоруських рублів, що еквівалентно майже 800 тис гривень. За фургон МАЗ-365022 просять менше – 56,5 тисячі білоруських рублів (725000 гривень).


Не пропустіть