Ремонт стартера своїми руками

Перш ніж розбиратися в питанні, як виконати ремонт стартера своїми руками, слід з’ясувати причини його виходу з ладу. Найпоширеніша з них – зайва наполегливість водія при спробах завести машину. Крім того, стартер може зламатися через розрядки акумулятора, слабкою затягування наконечників, обриву проводів тягового реле, межвиткового замикання в обмотці тягового реле, підгоряння колектора і т.д. Насправді причин неполадок величезна кількість. І щоб правильно виконати ремонт стартера своїми руками , потрібно знайти саме ту, яка дійсно заважає нормально запускати двигун.

Порядок ремонту

Потрібно бути готовим до того, що в домашніх умовах точно діагностувати проблему практично неможливо. Навіть невеликі майстерні без наявності високотехнологічного обладнання не в силах визначити приховані дефекти стартера: наприклад, обрив проводки або межвітковие замикання. Крім того, первинний етап ремонту повинен включати тестування втягує реле, перевірку якоря, випробування Бендикс на «удар» та інші обов’язкові заходи, без яких не можна гарантувати, що ремонт стартера своїми руками буде проведено правильно.

Після діагностики слід розібрати агрегат, замінити або відновити пошкоджені компоненти, зібрати стартер назад і провести тестування на діагностичному стенді, щоб визначити робочі показники пристрою. І тільки після цього можна ставити агрегат на вихідне місце.

Здійснюючи ремонт стартера своїми руками, вкрай важливо в процесі розбирання стартера визначити професійним поглядом ступінь зносу основних комплектуючих агрегату: втулок, втягують реле, щіток та ін. Адже, випустивши з уваги деякі дефекти, можна незабаром знову повернутися до ремонту.

Тонкощі якісного ремонту

Через порівняно нескладної конструкції стартера багато хто помилково вважає, що виконати ремонт стартера своїми руками простіше простого. Однак спроби самостійно полагодити цей пристрій часто призводять до ще більших проблем і, відповідно, серйозних витрат. Щоб уникнути цього, зверніться за професійною допомогою до фахівців. Висококваліфіковані механіки, наявність дорогого устаткування, сучасної діагностичної бази дозволяють вам оперативно і якісно виконати ремонт стартера з різними видами несправностей.


Не пропустіть