Важливі характеристики при виборі велосипеда

У наші дні звичка не думати над вибором велосипеда все ще залишилася у багатьох людей. Покупці часто вибирають для себе транспорт тільки за одним критерієм – «подобається – не подобається». Але є і ті, хто замислюється над характеристиками велосипеда при виборі! Саме ці люди отримують в результаті максимально зручний, надійний, довговічний транспорт, який дасть можливість кататися в своє задоволення. А ще можна виділити категорію людей, які і хочуть купити підходящий для себе транспорт, але не знають, на що потрібно звертати увагу при виборі переходьте по ссылка.

Діаметр коліс для дорослого зазвичай не викликає питань. Інша справа, вибір діаметру коліс велосипеда при покупці транспорту дітям. У цьому випадку розмір має велике значення, щоб кататися дитині було зручно і безпечно. Визначити цей показник допоможуть спеціальні таблиці. І не плануйте брати транспорт «на виріст» – подумайте про безпеку свого чада.

Вибирати гальма професійні велогонщики радять ручні. Це не повинні бути тільки передні гальма, при різкому гальмуванні якими є ризик перекинутися через велосипед. Серед варіантів ручних гальм для міських велосипедів цілком підходять механічні ободниє на задні і передні колеса. Це надійні, зручні і прості в ремонті гальма. Спортсмени вважають за краще гідравлічні ободниє гальма – вони більш надійні, але для ремонту їх будуть потрібні певні навички. Прекрасні характеристики мають гальма дискові – їх застосовують в основному для гірських велосипедів через їх тяжкості.

З міркувань безпеки для дітей краще вибирати моделі з ножним гальмом. Справа в тому, що сили в руках дітей мало, тому вони можуть не своєчасно загальмувати при виникненні екстреної ситуації.

Велосипеди з декількома швидкостями в продажу стали з’являтися не дуже давно. Перший час вважалося, що велосипед тим краще, чим більше у нього передач. Насправді не у всіх випадках є сенс переплачувати за наявність швидкостей.
Для пересування по місту досить однієї швидкості. Кілька передач – це вже критерій вибору гірського велосипеда, на якому плануються екстремальні поїздки, підйоми на круті гірки. Та й в цьому випадку не завжди спостерігається велика різниця між велосипедом з 18 швидкостями і 27 швидкостями. Головне, щоб була можливість переключити швидкість для максимально швидкої їзди і встановити швидкість для швидкого підйому на круту гору.

Хороший сучасний велосипед не завжди має сотню передач і стильний зовнішній дизайн, не часто передбачає купу додаткових аксесуарів. Надійний транспорт – це транспорт, підібраний в суворій відповідності з параметрами власника та для його потреб.


Не пропустіть